Copy
Nooit uitgelezen over de BO!NK Theaterschool!
April was weer een toffe maand. We hebben veel ondernomen en ook gepresenteerd. Onderstaand een korte terugblik!

Laat ik starten met de allereerste theatersportwedstrijd van "Nooit uitgespeeld" dat plaatsvond op zondag 7 april in onze eigen Theaterschool. Dit was een vuurdoop voor zowel ons als voor improvisatiegroep "Mauve" uit Alphen aan de Rijn. Met veel spel- en faalplezier streden wij tijdens een vermakelijke avond voor een volle zaal. De Theatermakers stonden op zaterdag 13 april op het On stage-festival in het Figi Theater te Zeist met hun drieluik vol met verlangens. Het stuk hebben de makers "from scratch" helemaal zelf geproduceerd, zelfs de muziek kwam uit handen van Luuk van Zon, die zelf schitterde door afwezigheid. Ze kwamen uiteindelijk uit op de tweede plek. De eindpresentaties van Trainingsjaar 1 en 2 op 14 april in ZIMIHC Theater Wittevrouwen zijn gepresenteerd aan hun trotse achterban. Daarnaast zijn wij in gesprek om tijdens het Open Monumentendag op het dorpsplein de dag theatraal in te vullen. Het thema van dit jaar is: Oude feesten en vieringen. We zullen zeker met uiteenlopende typetjes aanwezig zijn op zaterdag 14 september vanaf 12:00 uur. De Bunnik Fair komt er weer aan op 1 juni en wij staan op deze dag, zoals gewend, weer met onze kraam en wij voeren onze theatrale acts op. De docenten zullen deze dag vullen met meespeeltheater, zijn er optredens te zien van onze leerlingen en ook JO!N, voorheen Theatergroep, zal te horen en te zien zijn.

Al met al een dynamische maand geweest! Alles, en nog meer, kun je teruglezen in deze nieuwsbrief. Ook besteden we aandacht voor wat er nog meer komen gaat. Wat dacht je van theater in de zomervakantie? Of de speciale workshops in mei voor de kinderen? 

Veel leesplezier!
 
Met theatrale groet,

Claudia van Ede
Eerste wedstrijd "Nooit Uitgespeeld" is een feit
Op 7 april jl. was daar dan de allereerste theatersportwedstrijd van "Nooit Uitgespeeld"! De groep speelde tegen "Mauve" uit Alphen a / d Rijn. Het werd gelijkspel, en de spelers, rechters en het presentatieduo hebben genoten! Na de eerste wedstrijd werd al gevraagd wanneer de volgende is, wat maar één ding betekend: "Nooit Uitgespeeld" heeft nu al een trouwe achterban.

Op dit moment lopen er uitdagingen om tegen andere groepen te spelen. Wij houden jullie op de hoogte wanneer de eerstvolgende wedstrijd is.
Tweede prijs bij On Stage festival voor de Theatermakers
Op 13 april stonden onze Theatermakers weer op het On Stage festival in Zeist. Met hun zelfgemaakte drieluik over verlangens en liefde sleepten zij de tweede plek in de wacht. Het was weer erg super om de makers, zoals zij zichzelf met trots noemen, aan de slag te zien gaan. Vanuit hun eigen 5-minutenregies werd er gekeken welke thema’s connectie hadden, en zo ontstond er de drieluik, waarin drie op zichzelf staande scènes letterlijk door elkaar heen liepen. Een montagevoorstelling met als rode draad het verlangen en hoe ver je daarvoor gaat. Nu gaan de makers aan de slag met hun 10-minutenregies, die op 30 juni te zien zullen zijn in Calypso Theater in Wijk bij Duurstede.
Spotlight
Froukje Berkouwer, groep de Theatermakers
 
Hi Froukje, klaar om in de spotlight te staan? Ja!

Hoe lang zit jij al bij de Theaterschool?
Pff, ik begon in Opleidingsjaar 2, met de voorstelling Seven. Ik zit nu bij de Theatermakers, dus dit is mijn vierde jaar alweer! 

Welk moment heeft het meest een indruk op jouw gemaakt in de afgelopen vier jaar?
Het moment dat de meeste indruk op mij heeft gemaakt is een les van Margo geweest in Opleidingsjaar 2. Ze zette El Tango de Roxanne aan, uit Moulin Rouge, en wij moesten als groep de impulsen aanvoelen om samen te bewegen. Op dat moment was ik eigenlijk alleen bezig met tekst, en totaal niet met beweging, dus ik vond het een beetje raar. Na een eerste gefaalde poging, omdat ik mijn best niet deed, gingen we het nog een keer proberen. En toen ik die groepsimpulsen ook echt voelde, en er een emotioneel bewegingsstuk zonder afspraken ontstond, realiseerde ik mij pas hoeveel beweging echt is in theater.

Wat is jouw ultieme theater droom en / of rol?
Mijn ultieme droomrol is er één die ik met mijn zangstem nooit zal bereiken: Christine Daae uit Andrew Lloyd Webber's Phantom of the Opera. Ik houd van Broadwaymusicals, en Phantom is veruit mijn favoriet, dus vandaar. Ook Cosette uit Les Miserables lijkt me geweldig, maar ik kan echt, echt niet zingen. Een concrete rol zonder zang kan ik niet noemen, maar ik houd van gecompliceerde personages, die niet alleen goed of alleen slecht zijn. Een slecht iemand met een goede kant. Het lijkt me prachtig om de ultieme bad guy te zijn, en toch empathie op te wekken.
 
Wat zal je altijd bijblijven van BO!NK Theater?
Wat ik nooit meer vergeet bij BO!NK Theater en dan de school, is de eerste repetitie. Ik had al jaren bij dezelfde groep gespeeld, in Houten, en was nerveus om naar een andere groep te gaan. Maar het warme welkom dat ik van iedereen kreeg, dat is iets wat ik nooit meer vergeet. Toen wist ik al dat BO!NK Theater echt een tweede familie zou zijn voor mij.

Jij raakt nooit uitgespeeld als...? 
Ik raak nooit uitgespeeld als..., als wat dan ook, eigenlijk. Al zoek ik geen carrière op het podium (ondanks dat dat me geweldig lijkt), ik weet nu al dat ik nooit uitgespeeld raak. De twee uur per week die ik bij BO!NK Theater ben, ben ik helemaal daar, met mijn mede-Theatermakers. Dat, gecombineerd met het gevoel van op een podium staan, en het pure geluksgevoel dat ik daardoor krijg, vertellen mij dat ik nooit uitgespeeld raak!

Dank je wel Froukje!
Trainingsjaren 1 en 2 sloten het theaterseizoen energiek af! 
Op zondag 14 april waren de voorstellingen van de trainingsjaren. Trainingsjaar 1 presenteerden hun voorstelling ‘’Beeldig’’, en trainingsjaar 2 hun voorstelling ‘’Later, als ik groot ben’’. Het was al snel levendig in ZIMIHC Theater Wittevrouwen.

De kinderen druppelden één voor één binnen en kregen al direct een eigen plekje in de kleedkamer. Ze gingen op afroep de grime en kap in en zij veranderden in hun personages. Een technische doorloop met nu alles erop en eraan. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer de spanning toenam. Bij het ene kind uit dat zich in lekker rondspringen en hard praten, bij het ander stilletjes en overal heen kijken. Maar uiteindelijk had iedereen dezelfde noodzaak: er moet worden opgetreden. Waar ze 25 weken hard voor gewerkt hadden, werd immers getoond.

Vanuit het publiek kregen de leerlingen al direct respons. ‘’Wat zo mooi is, is dat je vanachter je geluids- en lichttafel achterin alle smartphones omhoog ziet gaan en iedereen zijn of haar talentje op beeld zet’’ zegt Claudia, theaterdocent van de trainingsjaren. ‘’Ik ben supertrots op de kinderen, zij hebben het toch maar weer mooi gedaan. Bij Trainingsjaar 1 was het enthousiasme elke week weer groter en dat uitte zich in het resultaat. Ontzettend gaaf dat zelfs tijdens de presentatie werd geïmproviseerd door de leerlingen, dan moeten ze zich echt veilig hebben gevoeld! Groot compliment! Bij Trainingsjaar 2 lag de kracht van de leerlingen in hun dynamiek. Elke leerling had iets wat bij de andere weer naadloos aanvulde. Het was een, zeg maar, enthousiaste groep, en soms liepen de repetities iets te gehaast, en dat is dan lekker in de voorstelling gedaan. En juist dat kwam de sfeer van de voorstelling ten goede. Ik hoorde van een oma dat het een sfeer gaf van een scheurkalender, ik had het niet mooier kunnen bedenken. Elke dag een andere grap!", aldus Claudia.

De kinderen kunnen zich nog aanmelden voor de theaterworkshop in mei, en hopelijk zien we iedereen weer terug in het nieuwe seizoen van 2019 - 2020!
Beestachtige workshop in mei
Op 9 en 23 mei geven wij een beestachtige theaterworkshop. Verbeelding kent geen grenzen: al eens een blauwbilgorgel gespeeld?

We verdelen de deelnemers in twee groepen:
Workshopgroep 1: leeftijd 6 tot en met 8 jaar - Tijd: 15:30 - 17:00 uur
Workshopgroep 2: leeftijd 9 tot en met 12 jaar - Tijd: 17:15 - 18:45 uur
Kosten theaterworkshops: 25 euro
Docent: Levien Reedijk.
 
Enthousiast geworden? Wees er snel bij! We hanteren per groep een maximum voor 12 deelnemers.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@boinktheater.nl o.v.v. Theaterworkshop mei. Zet daarin de naam en leeftijd van uw kind. Bij aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Tot ziens bij één van de workshops!
Personages uit de middeleeuwen
Op 14 september aanstaande zijn wij te vinden op het Dorpsplein in Bunnik tijdens de Open Monumenten Dag (OMD) van 2019. Met een zestal acteurs lopen wij rond en hebben interactie met alle belangstellenden.

Dit jaar staan ‘’Feesten en vieringen’’ centraal. Kom in gesprek met een ‘’echte’’ markies en markiezin, voor de kinderen lekker kattenkwaad uithalen met een lollige nar. Wees getuigen van een liefdesbekentenis van een bediende en een marskramer op het plein. Of laat je meevoeren door een verteller van oude legendes en sagen over Bunnik.

Naast onze bijdrage, is er natuurlijk nog meer te beleven. Met vele muzikale acts van andere verenigingen, zoals de drumfanfare, een koor en de muziekschool van Bunnik.
Van 12:00 - 17:00 uur is dit alles te zien tijdens de Open Monumenten Dag op 14 september. Save the date!
ZONNEBRANDSTOF: Drie dagen vol theaterworkshops en een voorstelling
In de laatste week van de zomervakantie geeft de BO!NK Theaterschool uiteenlopende workshops in Bunnik. Onder leiding van drie docenten gaan de kinderen en jongeren mee op reis door diverse disciplines van theater.

Zo is er voor de allerkleinsten een slapstickworkshop en leer je te spelen met komische timing. Of wat denk je van improviseren bij theatersport? Lekker stampen op Afrikaanse klanken? Stage fighting voor de jongeren? Train je tekstbeleving met tekstbehandeling. Werken met theatermaskers? Uniek Decor en kostuums bedenken en maken? Dit is zo maar een greep uit het aanbod dat wordt aangeboden op woensdag 28 tot en met vrijdag 30 augustus. Alle workshops hebben ook als einddoel: een grote voorstelling met als titel: Zonnebrandstof! op de laatste dag voor publiek.

Wil je meedoen? Dan kun je je nu al inschrijven voor deze drie bomvolle theaterdagen. Uiteraard wordt je ingedeeld in jouw leeftijdscategorie. Let op: doe dit voor 12 juli!

Alle dagen starten om 10:00 uur en zijn tot 16:00 uur. Op de laatste dag, vrijdag 30 augustus is om 19:00 uur de voorstelling “Zonnebrandstof” voor publiek.

In het kort:
BO!NK Theaterschool: Zonnebrandstof, drie dagen vol met theaterworkshops & een voorstelling
Docenten: Rosanne Geerdes, Levien Reedijk en Claudia van Ede
Leeftijd: 6 tot en met 18 jaar.
Locatie: wordt nog bekend gemaakt, in ieder geval in Bunnik.
Kosten: 125,- euro, inclusief lunch en drinken.
Inschrijven: stuur een mail naar info@boinktheater.nl met daarin naam deelnemer en de leeftijd.
 
Copyright © * 2019* *BO!NK THEATER*, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Tolhuislaan 3A
3981 HR Bunnik

Heeft u geen interesse meer in onze nieuwsbrief?
U kunt dan uw voorkeuren aanpassen of afmelden voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BO!NK Theater · Tolhuislaan 3A · Bunnik, Utrecht 3981 HP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp