Copy
Nooit uitgelezen over de BO!NK Theaterschool!

Een nieuw theaterseizoen, een frisse blik

Nederland is weer klaar voor een nieuw cultureel seizoen. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor de BOINK Theaterschool om met een frisse blik vooruit te kijken. En we hebben er zin in!
Welkom aan alle nieuwe ouders, kinderen, deelnemers!

BO!NK Theater is in 2009 opgericht door Claudia van Ede en Margo Jungerius. Claudia en Margo delen één grote passie, THEATER! En deze grote liefde willen zij delen met iedereen. Dit doen zij samen met een team van gedreven ZZP’ers plus vrijwilligers. Deze brief staat helemaal in het teken van hen!

"It takes teamwork to make a dream work"

Dreamteam BO!NK Theaterschool
Margo, onze ideeëndenktank

Beleid & ontwikkeling
Pedagoog & (talent)coach
Bestuurslid


Ik ben een dromer. Eentje die sleutels en bankpassen kwijtraakt. Eentje die uren voor zichzelf uit kan staren. School in combinatie met mijn talent om te dromen bleek geen goede match te zijn. In de kleuterklas werd gevraagd of ik überhaupt wel kon praten… Ze moesten eens weten. Ik was druk bezig met een olympisch onthaal. Tijdens theater, spel en creativiteit heb ik hier overigens nooit last van. Ik ga “aan” als ik iets mag bedenken, onderzoeken en creëren. Deze thema’s zijn dan ook kenmerkend voor mijn rol binnen BO!NK Theater. Je zult mij vooral achter de schermen aan het werk zien met beleid & ontwikkeling, maar mocht er iets zijn met jou of jouw kind, dan treed ik naar de voorgrond. Je mag mij altijd mailen, appen en bellen. Mijn voornaamste doel is om iedereen te zien stralen, groeien & dromen.
Naast BO!NK Theater ben ik werkzaam op de Hogeschool Utrecht. Daar onderzoek ik samen met studenten van de opleiding Pedagogiek.

Ik ben een dromer, eentje met altijd ideeën. Gelukkig kan ik al mijn ideeën kwijt bij BO!NK Theater.

PS: mocht je behind-the-scenes informatie willen lezen over de theaterschool, ik blog regelmatig over cultuur, theater & pedagogiek op mijn Instagram en Linkedin, beide accounts te vinden op Margo Jungerius.
Claudia, onze artistieke control freak

Theaterdocent van Theaterkriebels
Spel- / theaterdocent van Opleidingsjaren 1, 2, 3, 4
Spel- / theaterdocent van Theatermakers 1 & 2
Theaterdocent en regisseur van theatergroep JOIN, dinsdagavondgroep, en De Avondploeg, donderdagavondgroep.

 
Vroeger, dat is zeg maar lang geleden, was ik als kind zijnde al een echte control freak. Kon niks loslaten en wilde van alles weten. Je zal maar in je jonge leven iets moeten missen. Vermoeiend! In de poppenhoek speelde ik al een kleine regisseur, uiteraard in de verleden-tijd-pratende-regisseur: "En toen ging jij –dit" en “Toen had ik de hond eten gegeven". Zelfs de poppen moesten stiller blijven zitten. Uiteraard verliepen de generale repetities in de hoek van het kleuterlokaal altijd slecht. Maar met een slechte generale heb je een mooie voorstelling, hoorde ik pas jaren later. En dat klopt. Nu is het zo, dat iedereen wel dingen van mij aanneemt. En ben ik iets meer genuanceerder gaan werken.

Als ik werk met de leerlingen, dan zie ik steeds mijzelf terug. Met echte controle geven ze ongenuanceerd elkaar feedback.

Waarom hadden ze dit vroeger niet, zo’n theaterschool? Waar je echt kon theatermaken en gelijkgestemden had? Zonder dat je ruzie kreeg, omdat ze je te gepassioneerd vonden, bij de weekafsluiting? Iets te veel aanwezig bij het opdeinen van rijmpjes en versjes in het kringgesprek? Cultuurbarbaren!

Zelf doen, zelf maken en zelf ondervinden. Dat is wat mensen die controle willen en krijgen. Met nu enige sturing van dé control freak: ik. Ik laat nu wel los, omdat ik mijzelf zie in deze kleine, middelgrote en puberende leerlingen. Kom maar, toon je passie, toon je aanwezigheid!

Vroeger, dat is zeg maar lang geleden, stampvoetende kleuter met bril; "En toen begon ik een theaterschool, en daar had iedereen het naar zijn zin, daar maakten we zelfgemaakte stukjes, en iedereen vond het mooi…”.  Naast docent op de theaterschool ben ik ook gastdocent / regisseur bij andere groepen. Hiervoor heb ik gewerkt bij een kunst en cultuur BSO, waarin ik diverse workshops ontwikkelde en deze ook zelf mocht geven. 

 
Rosanne, onze acrobatische spring in het veld

Fysiek / theaterdocent van Opleidingsjaren 1, 2, 3, 4
Fysiek / theaterdocent van Theatermakers 1 & 2
Cursus Improvisatie volwassen (start in oktober)


Op de basisschool zat mijn meester met zijn handen in het haar. Hij wist niet wat hij met me aan moest. Ik wilde mijn moeder niet loslaten voor de les begon en in de pauze zat ik op de rand van de zandbak te kijken naar hoe andere kinderen aan het spelen waren. De poppenhoek vond ik leuk, maar echt spelen deed ik pas toen we met heel de school een voorstelling gingen spelen. Iedere klas kreeg een land en ik, ik speelde Lars de kleine ijsbeer. Op een mat, die een ijsschots voorstelde, ging ik heel de wereld door. Vanaf dat moment verzamelde ik in de pauze kinderen om stukjes mee te maken. En dat doe ik nu nog steeds.

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als theatermaker. Na mijn afstuderen heb ik met Buro Nieuw Perspectief veel voorstellingen gemaakt op locatie met dansers en muzikanten. Ik vind beweging heel inspirerend, maar ik vind het ook leuk om te spelen, te schrijven, te regisseren, maar vooral te maken. Ik hoop bij BO!NK Theaterleerlingen hun Lars- de-kleine-ijsbeer-momenten te kunnen geven, vooral door te vragen om mee te denken. Vind iets wat je tof vindt en ga daar helemaal voor.
Levien, onze fantasievolle speurneus

Theaterdocent trainingsjaren
Invaldocent


Als kind was ik eigenzinnig. Ik schreef mijn eerste autobiografische verhaal toen ik 7 was en het werd zelfs uitgegeven (met behulp van post-its en nietjes) Het ging over de vondst van een vleermuis op mijn kamer en hoe mijn ouders mij niet geloofden, toen ik ze om 6 uur zondagochtend wakker maakten. Ze dachten dat ik aan het acteren was. Daarom ben ik naar de theaterschool gegaan voor extra overtuigingskracht! Die heb ik inmiddels in de wacht gesleept! Naast docent bij BO!NK Theater geef ik ook les op middelbare scholen, heb ik een internationale amateur theatergroep opgericht, ben ik acteur en maak ik soms Bossche Bollen.

Mijn passie ligt bij theater om iedere keer samen iets nieuws te maken, om te spelen in het moment en van niets naar iets te gaan!

Als ik aan BO!NK theater denk, dan zie ik heel veel mensen bij elkaar, een gezellige sfeer waarin kinderen en volwassenen elkaar en zichzelf verrassen met wat ze maken!

 
Dirk, onze komische letterbeer

Bestuurslid
Ambassadeur

Hey, daar staan de mannen van BO!NK Theater! Een zin die meerdere keer weer terugkomt, als ik bij één van de activiteiten van BO!NK Theater en de Theaterschool aanwezig ben. En wat fijn om dat te horen! Vijf jaar geleden werd ik door Claudia en Margo benadert om mijn pasverworven kennis te delen met betrekking tot marketing en communicatie. Natuurlijk wilde ik dat, en nog steeds. Dankzij BO!NK Theater en de (nieuwe) kansen die ik steeds weer krijg, blijven mijn passie en kennis iedere keer weer verder ontwikkelen. Ook neem ik plaats in het bestuur van de stichting. Een geoliede machine, de samenwerking met de andere leden.

Als kind bouwde ik mijn eigen theateromgeving vol met handpoppen! Mijn familie moest er iedere keer weer aan geloven, dat ik achter de bank hele verhalen aan het vertellen was met mijn handpoppen. Die fantasie en creativiteit krijgen een volwaardige plek in het theater. Theater is voor mij even ontsnappen aan de realiteit en iedere toeschouwer meenemen op een fantastische reis. Via een script of geïmproviseerd, dat maakt niet uit. BO!NK Theater biedt dit podium aan jong en oud, niet achter een bank, maar wel vanaf de theaterschoollocatie of welk theater dan ook. 

Vanuit iedere pion binnen BO!NK Theater, de kinderen, volwassenen, vrijwilligers, noem maar op, ontvang ik steeds weer nieuwe inzichten en verse energie! De betrokkenheid als ambassadeur van alles wat BO!NK Theater is, is iedere keer weer een presentje dat ik kan openen. Publiek welkom heten, kaartjes scheuren, rondrennen in een konijnenpak, informatie delen over de Theaterschool en haar prachtige mensen, het blijft een eer om dit alles te mogen doen. En ook omdat dit iets is wat ik graag doe als visitekaartje van BO!NK Theater. Bij BO!NK Theater denk ik aan samen zijn, samen theater spelen (en maken) en een plek waarbij jouw theatrale versie het beste tot zijn of haar recht komt. Dit zijn pas de eerste hoofdstukken uit een boek, dat nog vele vervolgen gaat krijgen, want ik blijf ook nooit uitgespeeld en uitgeleerd!


 
Sven, onze ad hoc wervelwind

Bestuurslid
Ambassadeur


Ambassadeur, wat een mooi woord. Maar wat betekent dat dan precies? Voor mij betekent het vol passie helpen bij alles wat er speelt binnen BO!NK Theater. Je hoeft maar te roepen, en ik sta klaar. Ik vind het fantastisch om te zien dat iedereen altijd zich vol geeft en probeert het beste uit zichzelf te halen. Bij BO!NK Theater kan je jezelf zijn, ontwikkelen, even iemand anders spelen en het liefst alles op één en dezelfde dag en als het kan dan ook nog meerdere malen. Als je houdt van wat je doet, dan hoef je nooit meer te werken. Een motto waar ik graag naar leef en waar ik altijd wil helpen om andere mensen dat geluk ook te geven. BO!NK Theater betekent voor mij een uitlaatklep om de dagelijkse beslommeringen achter me te kunnen laten en volop te genieten van het moment. Genieten van de kids en (jong-)volwassenen die stralen in hun eigen producties, presentaties en voorstellingen. En vooral heel veel plezier hebben en maken, voor en achter de schermen.


Als ambassadeur moet je altijd proberen je connectie te houden met de mensen om je heen. Als kind vond ik het al belangrijk om met iedereen vrienden te zijn. Op de middelbare school lukte dat minder goed - dat ging pas goed toen ik bij het schooltoneel kwam. In musicals mag je iemand anders zijn en daardoor leer je uiteindelijk jezelf te worden, zo werkt het leven. Van daaruit heb ik ook naast mijn werkende leven een affiniteit gehouden met toneel. Ik leerde Claudia en Margo op die manier kennen en zo betrokken geraakt bij BO!NK Theater. Toneel en zelfvertrouwen, een magische combinatie voor mij! Dankzij BO!NK Theater ben ik nog meer mijzelf worden en heb ik geleerd te doen wat ik leuk vind.
Tanja, onze muzikale magiër

Zangcoach

Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin. Mijn vader speelde in een band (bas)gitaar en banjo en mijn moeder speelt piano en is dirigent. Ook toen mijn moeder een andere man trouwde, is de muzikaliteit gebleven. Mijn stiefvader (ook dirigent en klassiek zanger), moeder, broer en ik zongen veel met elkaar, ieder een eigen stem.

Het theater heeft me altijd getrokken en helemaal als er muziek in gebruikt wordt. Ik denk, omdat het voor mij een vorm is om met het leven te spelen, de magie om een ander te zijn, je gevoel te uiten, je stem te laten horen, begrip te krijgen voor ‘mens-zijn’. En vooral omdat het me verbindt met anderen die anders en toch gelijk zijn.

Als pedagogisch medewerker werk ik op groepen met peuters. De kinderen bekijken en beleven de wereld op een magische manier. Door liedjes met hen te zingen verandert er veel in sfeer en stemming.
Ik heb in de 20 jaar dat ik dirigent ben, zover ik kon, altijd de theatrale kant van de muziek proberen te stimuleren bij de zangers. Ik vind het belangrijk dat zangers zich kunnen ontspannen door af en toe eens ‘gek’ te doen en zich te durven uiten. Nu ik als zangcoach bij BO!NK Theater mag aansluiten, weet ik zeker dat ik hierin nog meer ga groeien.
Psst… Wist je dat…

…we veel foto’s delen op social media, volg je ons al? Nee? Klik op onderstaande linkjes

…er ook regelmatig een nieuwsbrief verschijnt?

…om de twee maanden wij een masterclass geven en jij zelf theatrale wensen kan doorgeven aan ons?

…wij in te huren zijn voor teambuilding, trainingsacteren, events, kinderfeestjes... (Vraag naar de mogelijkheden!)

…bij de BO!NK theaterschool we spreken van theatermakers in plaats van spelers of leerling, omdat alle stukken een continu proces van samenwerken, onderzoeken, veranderen, maken en spelen zijn?

…BO!NK theater werkt met een ‘theatermakers’ leerlijn voor kinderen en jongeren?

…wij veel waarde hechten aan het proces en wij niet houden van standaard ‘werkjes’?

…dit spannend is, omdat je nooit weet wat het gaat opleveren?

…theater verrast en hierdoor de deelnemers, onszelf en het publiek ook?
BO!NK Theater Facebook
BO!NK Theater Youtube
BO!NK Theater Instagram
BO!NK Theater Twitter
BO!NK Theater Website
Copyright © * 2019* *BO!NK THEATER*, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Tolhuislaan 3A
3981 HR Bunnik

Heeft u geen interesse meer in onze nieuwsbrief?
U kunt dan uw voorkeuren aanpassen of afmelden voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BO!NK Theater · Parallelweg 1C · Bunnik, Utrecht 3981 HG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp