Copy
Butlletí nº 2, febrer 2017.
Sant Boi, Ciutat Refugi
                                          Obre aquest correu en el teu navegador

Consolidem el Pla d'acollida

Vam iniciar el 2016 amb el repte d'aprovar definitivament el Pla d'acollida (18 de febrer de 2016) i començar a implementar les accions previstes, especialment pel que fa referència a l'obertura de pisos d'acollida.  Iniciem el 2017 bevent d'aquell impuls inicial i amb l'objectiu de consolidar el Pla, amb l'obertura de nous pisos i amb el gran repte de treballar per l'autonomia de les persones acollides, especialment durant la segona fase del programa d'acollida, per tal de facilitar que aquestes persones tinguin accés al mercat de treball i a l'habitatge.
En paral·lel és important no perdre les forces i no silenciar els crits d'alerta. Sabem que la mal anomenada crisi de les persones refugiades no és una crisi sinó una situació permanent de vulneració dels drets humans en moltes parts del món, davant la qual la Unió Europea no ha estat a l'altura fet que ha demostrat la gran crisi de valors (ara sí) en la que es troba el vell continent. Per això ens adherim i sumem a la denúncia de Casa nostra, casa vostra.
El propòsit del 2017 és mantenir la denúncia i treballar la incidència política des de tots els espais en què sigui possible. I aquest dissabte, 18 de febrer a Barcelona la manifestació que convoca Casa nostra, casa vostra serà un moment clau.
 
Vegeu Pla d'acollida
Casa nostra, casa vostra

El 19 de gener Sant Boi es va adherir a la Campanya Casa Nostra Casa Vostra. El 15 de febrer el món local català ha fet una crida unitària a la Manifestació del 18 de febrer on s'ha exigit que l'Estat compleixi amb les obligacions que es deriven de la Llei d'asil, dels tractats i normes internacionals i dels compromisos adquirits en el marc de la UE en matèria d'acollida. L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez, han estat presents a l'acte que s'ha celebrat a Barcelona.

 
Assistència humanitària i ajut d'emergència
A finals de febrer una delegació del FCCD visitarà els camps de refugiats dels Balcans per fer el seguiment dels projectes en marxa i identificar nous projectes que responguin a les necessitats de la població refugiada als camps. A través del FCCD donem suport a nombroses organitzacions de la societat civil que treballen pel benestar i els drets de les persones refugiades.
 
Sant Boi acull
La CCAR està gestionant amb ple rendiment els 4 pisos que disposa a la ciutat,  a través dels quals s'està proporcionant acollida a 22 persones. El programa d'acollida comprèn un acompanyament integral de cada persona per part de l'entitat, que contempla des del suport psicològic, a l'assessorament jurídic per la tramitació de l'asil passant per la formació i programes d'inserció laboral.

A més,  a través del projecte del FCCD que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Boi, la CCAR està treballant en la posada en marxa d'un pis pont, que al no estar vinculat a les subvencions del Ministeri de Treball i Seguretat Social, permetrà oferir cobertura a persones refugiades que per la seva situació de vulnerabilitat requereixin allargar el període d'acollida i també per famílies que no hagin entrat a dins del programa estatal, però on estigui fonamentada la necessitat de la intervenció de l'entitat.
Educació per la solidaritat
Acabàvem el 2016 iniciant la Campanya el Comerç Local Acollidor promoguda des de l'Associació Sant Boi Comerç amb l'objectiu de donar a conèixer el Pla d'acollida a persones refugiades i facilitar una major implicació ciutadana des del comerç local. La proposta va sorgir de la voluntat de l'entitat, que aplega a 170 comerços locals, de treballar i implicar-se com a agents socials en fets importants a la ciutat, en el marc de les accions previstes pel Pla 20/20, vinculant així l'activitat econòmica amb el foment de la solidaritat. Amb els materials de la campanya (logotip, expositor i quadríptics) els establiments participants han esdevingut espais informatius del Pla d'acollida. Alhora,  punts de recaptació de fons gràcies a les guardioles que s'han repartit.
 
Clica aquí per accedir a més informació sobre el Pla d'acollida de Sant Boi
Fes-te voluntari o voluntària
Agenda
Dissabte 4 de març, 17h, Plaça de l'Ajuntament
Acció d'Amnistia Internacional
a la Plaça de l'Ajuntament en el marc de la campanya Yo acojo.
Diumenge 5 de març, 12,30h, Concert del pianista siriopalestí Aeham Ahmad organitzat per l'Associació Catalana per la Pau amb el suport de l'Ajuntament de Sant Boi . Entrada: taquilla inversa.  Lloc: Escola de Música Blai Net
Divendres 10 de març, 20h. Espectacle teatral 10 segons de la Companyia de Teatre del Centre d'art Can Castells . Donatiu mínim: 3€ que es destinaran a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. Lloc: Can Massallera
Taula d'acollida
El 13 de febrer es va realitzar una nova reunió de la  Comissió ciutadana de la Taula d'acollida. Entre d'altres, el Sr. Àngel Miret va presentarel Programa català de refugi.
Campanyes
Barcelona, 18 de febrer, 16h. Plaça Urquinaona.
Sortida conjunta des de Sant Boi a les 15h a la plaça de l'Ajuntament.

Programa català de Refugi Programa desenvolupat per la Generalitat de Catalunya que s’orienta, d’una banda, a atendre les necessitats bàsiques de les persones acollides i, de l’altra, a ajudar-los a assolir una independència social i laboral que els faciliti l’exercici de la plena ciutadania. El Programa contempla la creació de grups de mentors formats de 3 a 5 persones que acompanyaran a les persones refugiades que es beneficïn del PCR, en un Pla de treball centrat en la llengua, la creació de vincles i la inserció sociolaboral.
Més a fons...
El dret d'asil: totes les persones podem ser refugiades és la maleta pedagògica que ha elaborat la CCAR. Es tracta d'un recull d’eines i recursos pedagògics per a diferents etapes educatives, per a combatre els principals rumors i estereotips envers la població refugiada i contribuir a afavorir la inclusió d’aquets col· lectiu a la nostra societat. Alhora vol rebatre el discurs discriminatori i xenòfob que està sorgint en alguns municipis i fomentar actituds de solidaritat i justícia.

 
Aquest és un correu automàtic sense servei de resposta.
©Copyright: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals s'han incorporat a la base de dades del Pla d'acollida de Sant Boi, titularitat de l'Ajuntament de Sant Boi. No se cediran a tercers. Consentiu expressament el tractament de les vostres dades per la finalitat indicada.
Si voleu deixar de rebre aquest butlletí feu clic aquí
Si voleu enviar-nos algun comentari o suggeriment, feu-ho en aquest correu: sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ajuntament de Sant Boi · Joan Bardina, 29 · Sant Boi de Llobregat, 08830 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp