Copy
Butlletí nº 1, desembre 2016.
Sant Boi, Ciutat refugi.
                                          Obre aquest correu en el teu navegador

Nou butlletí del Pla d'acollida

Amb aquest enviament estrenem un nou mecanisme de comunicació del Pla d'acollida, amb l'objectiu de donar a conèixer la feina que estem desenvolupant a Sant Boi de Llobregat en aquest àmbit i compartir amb vosaltres les propostes d'activitats que s'organitzen a la ciutat en favor dels drets de les persones refugiades.
Volem també donar veu de les persones i organitzacions que defensen aquests drets, perquè la incidència política i la mobilització ciutadana són claus per garantir el dret humà a l'asil.

Trimestralment us explicarem els avenços en el compliment del Pla i us informarem de les activitats previstes, entre elles de les diferents convocatòries de la Comissió ciutadana de la Taula d'acollida, l'espai de participació previst en el Pla d'acollida.

En tot aquest procés comptem amb la col·laboració de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, l'ONG que està desplegant el Programa de primera acollida a Sant Boi de Llobregat.

Vegeu Pla d'acollida
Assistència humanitària i ajut d'emergència
Aquest darrer trimestre s'ha realitzat una nova aportació de 2200€ a la Campanya 2833 d'assitència humanitaria a les persones refugiades del FCCD. En total, el 2016 s'han aportat 4.200€.
 
Sant Boi acull
Des de l'inici d'agost la CCAR ja compta amb una oficina a la ciutat, ubicada a Ciutat Cooperativa, per fer l'acompanyament a les persones refugiades. A la ciutat ja hi ha 4 pisos d'acollida en marxa i 16 persones acollides.
 
Educació per la solidaritat
La crisi de les persones refugiades ha estat un tema molt present a la ciutat durant el darrer trimestre de l'any: al Barrejant, al Museu de Sant Boi, a Can Massallera i als Cinemes de Sant Boi l s'han programat xerrades, exposicions i projeccions sobre el tema.
En el marc d'algunes d'aquestes activitats s'han recaptat fons per les organitzacions que donen suport a les persones refugiades: amb el concert Música Sense Fronteres es van recaptar 1300€ en suport de Stopmaremortum; la venda de sabons i bosses en el Barrejant va generar 340€ que la CCAR destinarà a donar suport a les famílies acollides a la ciutat i la taquilla generada amb la projecció de la pel·lícula ASTRAL de Salvados es va destinar a ProActiva Open Arms.
 
Clip de la performance El Periplo, en motiu del Dia mundial de les persones refugiades.
Clica aquí per accedir a més informació sobre el Pla d'acollida de Sant Boi
Fes-te voluntari o voluntària
Agenda
12 de desembre, 18,30h, Presentació del llibre Una amistat prohibida, a càrrec de l'autora Montserrat Arbós. Lloc: Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.
Del 10 al 18 de desembre. Exposició de la CCAR Diaris il.lustrats. Lloc: Can Massallera
Taula d'acollida
El 14 de novembre es va realitzar la darrera reunió de la  Comissió ciutadana de la Taula d'acollida. Aquesta comissió és un espai de treball conjunt entre l'Ajuntament i la ciutadania santboiana al voltant dels drets de les persones refugiades.
Més a fons...
L' Informe Anual 2016 de CEAR “Les persones refugiades a Espanya i a Europa” alerta que malgrat el fort increment del nombre de persones que van buscar l’any passat refugi a Europa, les mesures que han adoptat tant la Unió Europea com Espanya han posat en greu perill un dret humà com l’asil.
Una Llar al Món. Desembre 2016
El Documental del Mes proposa per aquest desembre Una llar al món, un documental d'Andreas Koeofoed que ens trasllada a una escola danesa de la Creu Roja on  els educadors i educadores lluiten cada dia per a què infants refugiats treguin el millor d’ells mateixos i tinguin les eines per construir un nou lloc en el món, on sentir-se com a casa.
Campanyes
Campanya d'Amnistia Internacional Yo acojo
Campanya Comerç Local Acollidor
Aquest és un correu automàtic sense servei de resposta.
©Copyright: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals s'han incorporat a la base de dades del Pla d'acollida de Sant Boi, titularitat de l'Ajuntament de Sant Boi. No se cediran a tercers. Consentiu expressament el tractament de les vostres dades per la finalitat indicada.
Si voleu deixar de rebre aquest butlletí feu clic aquí
Si voleu enviar-nos algun comentari o suggeriment, feu-ho en aquest correu: sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ajuntament de Sant Boi · Joan Bardina, 29 · Sant Boi de Llobregat, 08830 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp