Copy
Butlletí nº13, desembre 2020
Sant Boi, Ciutat Refugi
                                          Obre aquest correu en el teu navegador
LA TARDOR DE LES NECROFRONTERES
Mort, vulneració de drets, deportacions i opacitat  han caracteritzat una tardor tràgica a  les fronteres coincidint amb l'aprovació del nou Pacte europeu de Migració i Asil que, pel seu enfocament fonamentalment securitari, ha estat rebut amb  crítiques i rebuig des de diferents àmbits. Per això,  activistes com Helena Maleno i acadèmiques com Blanca Garcés titllen, respectivament,  aquestes polítiques de necropolítiques i polítiques de la indigència. Des d'aquesta mirada, es connecten les morts al Mediterrani amb la situació al Port d'Arguineguin o als camps de Lesbos,  fins a l'incendi al barri del Gorg de Badalona.
L'ACOLLIDA
Es consolida la presència de la CCAR a Sant Boi amb una nova oficina cedida per l'Ajuntament i la continuïtat del projecte complementari d'acollida.  El PIO s'instal·la en aquest nou espai oferint informació i orientació sobre protecció internacional en un servei setmanal, tots els dimecres de 10 a 13,30 hores amb cita prèvia.
EDUCANT PEL DRET D'ASIL
La commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades és seleccionada com a bona pràctica en una convocatòria conjunta impulsada per l'AECID i la FEMP. Fruit d'aquesta, es presenta l'experiència el 25 de juny a la Jornada Experiencias Locales de Educación para la Ciudadanía Global i en  en una segona jornada celebrada el 27 de novembre.
Imagina't un Nadal és la nova cançó del mestre i cantant santboià Pau Martí que, en el marc del projecte Cançons Didàctiques, vol contribuir conscienciar als infants sobre la situació que viuen les persones refugiades. Imatges del col·lectiu Fotomovimiento visibilitzen aquesta situació.
AJUT HUMANITARI I ASSSISTÈNCIA
L'Ajuntament manté el compromís amb l'assistència a persones refugiades amb una aportació de 2000€ a Lesbos Legal Center, a través del projecte d'ajut humanitari del FCCD  "Assessorament, suport legal i acompanyament per la mobilització política cap a persones en situació irregular encallades a l'illa de Lesbos". Més informació
CAMPANYES
Plataforma 12Ds  és una nova campanya ciutadana davant el nou Pacte europeu de Migració i d'Asil. A través d'un manifest, la campanya reivindica una europa que posi el centre en els drets humans i no els murs i que es va concretar amb diferents manifestacions a diferents ciutats el 12 de desembre.
Segunda Vida és una Campanya de CEAR que a partir d'una Fira d'objectes de segona mà reflexiona sobre les segones oportunitats i els drets de les persones refugiades.
La nova web del col·lectiu Caminando Fronteras, col·lectiu de defensores i defensors dels drets humans entre els quals la reconeguda activista Helena Maleno, recull informació sobre les diferents rutes migratòries i la seva letalitat, alhora que proporciona eines d'atenció: un espai adreçat a l'atenció a les víctimes i un altre on es van registrant totes aquells casos de persones que han perdut la vida al mar, els relats i les cerques de les seves famílies.
Perquè marxo, perquè viatjo i com m'acullen és el títol de la Taula rodona virtual organitzada conjuntament per la Fundació Kassumay, l'Associació Dunia Kato amb la col·laboració de CPAS Senegal i Open Arms que va tenir lloc dijous 17 de desembre.
RECOMANACIONS NADALENQUES
Coincidint amb la Commemoració del Dia Internacional del Migrant el Servei Jesuïta a Migrants va presentar l'Informe Sin Salida, on planteja una sèrie de propostes a l'administració per cumplir amb els drets humans a la Frontera Sud.
Refugiats Climàtics, el nou assaig de l'escriptor i president de la CCAR, Miguel Pajares, amb l'editorial Raig Verd,  analitza la situació de persones que es veuen obligades a refugiar-se per motius climàtics, la inacció dels governa i la necessitat de polítiques globals contra el canvi climàtic i per la gestió de les migracions des d'una perspectiva de drets.
Mercats, fires i compres alternatives i per una bona causa:
Mercadillo de Navidad de CEAR, Botiga d'Amnistia Internacional, Botiga Top Manta del Sindicat de Manters, els Regals Salvavides, de Proactiva Open Arms o el Catàleg d'artesania de la Fundació Kassumay.

 
Clica aquí per accedir a més informació sobre el Pla d'acollida de Sant Boi
Aquest és un correu automàtic sense servei de resposta.
©Copyright: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals s'han incorporat a la base de dades del Pla d'acollida de Sant Boi, titularitat de l'Ajuntament de Sant Boi. No se cediran a tercers. Consentiu expressament el tractament de les vostres dades per la finalitat indicada.
Si voleu deixar de rebre aquest butlletí feu clic aquí
Si voleu enviar-nos algun comentari o suggeriment, feu-ho en aquest correu: sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat
Twitter
Facebook
Website
Email


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ajuntament de Sant Boi · Joan Bardina, 29 · Sant Boi de Llobregat, 08830 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp