Copy
Als dit bericht niet goed wordt weergegeven. klik hier

Nieuwsbrief van Museum Belvédère - 28 november 2021

Beste lezer,
 
Gelukkig blijven de musea open en bent u van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom in Museum Belvédère en ons museumcafé. Er gelden wel enkele maatregelen: 

Bezoekers van 13 jaar of ouder hebben een coronapas (digitale QR-code of print) nodig; Het dragen van een mondkapje is verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder; Houd aub 1,5 meter afstand van andere bezoekers en museummedewerkers.
 
Wij wensen u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief.
 
Team Museum Belvédère
De Serkonische Kamer al bezocht?

Centraal in de expositieruimte van Arranged RealismKunst in games is een complete kamer uit de game Dishonored 2 nagebouwd. Hebt u deze al bezocht? Het is een bijzondere ervaring! De kamer is het appartement en werkplek van wetenschapper Dr. Hypatia. Zij doet hier haar onderzoek naar onder andere de bloedvliegenplaag die het eiland Serkonos teistert. Een buste van Dr. Hypatia is te vinden aan de andere kant van de kamer.

De kamer is speciaal voor deze expo gebouwd door scenograaf Caroline van de Meent. Let op de details. Bij de vervaardiging van meubels en andere onderdelen zien we goed hoe de ontwerpers van deze gamewereld lenen uit onze eigen wereld.
De wereld van Dishonored, met name de stijl op het eiland Serkonos, is geïnspireerd op Victoriaans Engeland en de architectuur van moderne steden zoals Barcelona.
Bij het betreden van de kamer kunt u een QR-code scannen om in de game zelf terecht te komen. (foto: Cor Pot)
VERWACHT:
Hans van Hoek – Kimono’s

 
10 december t/m 22 maart 2022
(kabinetpresentatie)


In de tentoonstelling Relaties & Contrasten die we vorig jaar samenstelden uit de kunstcollectie van Hans en Cora de Vries, waren verschillende werken van Hans van Hoek opgenomen. Eén vond directeur/conservator Han Steenbruggen vooral bijzonder:
“Een groot schematisch opgezet landschap met een waterval, gevat in een zware door de kunstenaar zelf gemaakte en bewerkte lijst. Zoals andere werken uit deze serie is de vorm van een kimono erin verwerkt, als verwijzing naar de kosmische ruimte die ons omgeeft. Niet alleen in die vorm maar ook in de schilderkunstige handelingen, die geconcentreerd en schetsmatig zijn, schuilt belangstelling voor oosterse spiritualiteit. De titel Es werde licht is ontleend aan Die Schöpfung van Joseph Haydn – het licht als eerste levensbron verbeeld…"
John van de Rijdt
 
10 december t/m 30 januari 2022
(kabinetpresentatie)


John van de Rijdt woont en werkt in Kantens op het Groningse Hoogeland. Hij gebruikte de coronaperiode om elke dag in de afzondering van zijn atelier te schilderen aan een nieuwe serie.
De composities uit de reeks ontstonden vrij intuïtief. Elke handeling werd een kleurlijn die steeds een reactie was op voorgaande. Atelierlicht, concentratie, ordening en ritmen als antwoord op alles wat buiten gaande is.
melklokaal verlaat zuivelfabriek

T/m 12 december 2021

Met de groepsshow Seven year it(ch)! neemt melklokaal, hét podium voor hedendaagse kunst in Heerenveen en omstreken, afscheid van de huidige locatie.
De tentoonstellingsruimte werd in 2014 opgericht door beeldend kunstenaar Albert Oost en grafisch ontwerper Monique Vogelsang. Tot en met 12 december is er nieuw en recent werk te zien van Akmar, Machteld van Buren, Jochem Hamstra, Hans Hoekstra, Martin de Jong, Henrik Kröner, Wouter Nijland, Astrid Nobel, Dineke Oosting, Jan Snijder, Maurice van Tellingen, Jan Wattjes en Aafke Ytsma. Daarnaast zijn in ROOM het videowerk ‘Het Atelier’ van Thijs Linssen en in TANK de tekeninstallatie ‘Drawing room’ van Esther IJssels te zien. Ga nog 1 keer kijken nu het nog kan!

melklokaal is gevestigd in de voormalige zuivelfabriek ‘Jagtlust’ in Heerenveen, in de ruimte waar oorspronkelijk de melk werd binnengebracht. www.melklokaal.nl (foto: Linus Harms)
Voor- of nagenieten
in het museumcaféUw museumbezoek combineren met koffie, gebak of een lekkere lunch? Dat kan gelukkig nog! Wees welkom in ons sfeervolle museumcafé, en geniet tevens van het betoverende uitzicht, ook in de herfst.

 
bekijk de menukaart
facebook
Website
Email
YouTube
Twitter
Uw voorkeuren aanpassen?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.