Copy

Kære <<First Name>>

Det er altid et stort arbejde at være tillidsvalgt. Men i 2020 blev det med corona-krisen et særligt år, hvor der både er kommet mere fokus på sikkerhed og hygiejne, og der har været behov for lokale aftaler i forbindelse med hjemsendelse eller arbejdsfordeling.

Året 2020 har vist behovet for stærke faglige fællesskaber. Som tillidsvalgt gør du en forskel for dine kollegaer, for forbundet og det faglige fællesskab. Tak!

Mange hilsner
Jørgen Juul Rasmussen
Forbundsformand

> Læs hele julehilsenen til tillidsvalgte

Kampagnebillede for Arbejdsmiljø Roadshow 2021
Illustration: BFA-I
Arbejdsmiljø | Trods en tid med corona, så satser BFA Industri på at gennemføre Arbejdsmiljø Roadshow 2021. På møderne præsenteres en række af BFA Industris nye materialer til brug i jeres virksomheds arbejdsmiljøindsats. Tilmelding er gratis og efter først-til-mølle-princippet. OBS: Meget begrænsede pladser!
Læs mere og tilmeld dig

Reglerne for arbejde jul og nytår

Arbejdsvilkår | Hvordan er det nu, reglerne er for fri omkring jul og nytår? Og får jeg overtidstillæg? Læs mere på def.dk om reglerne for Elektrikeroverenskomsten, Industri og offentligt ansatte.
Læs på def.dk

Præcisering: Hvornår udløses overtidstillæg?

Elektrikeroverenskomsten | En vejledning fra TEKNIQ Arbejdsgivernes advokat i bladet Electra medfører behov for præcisering af arbejdstid. For skal elektrikeren egentlig have tillæg for den første time før normal arbejdstid – hvis det stadig er efter kl. 6?
Læs svaret fra forbundssekretæren

BFA-BA: Ny mobil-optimeret hjemmeside

BFA Bygge & Anlægs hjemmeside har fået et helt nyt udseende. Omdrejningspunktet for den nye hjemmeside er den populære vejledning ”Håndbogen – arbejdsmiljø i bygge og anlæg”.

> Besøg BFA-BA.dk

Husk at tjekke din ferieopgørelse

Billede viser strandstol og krydstogtskib
Ny ferielov | I starten af det nye år vil du og dine kollegaer modtage en opgørelse over den feriegodtgørelse, som er blevet indefrosset. Husk at tjekke den – også selvom I allerede har fået en del af den udbetalt.
Læs mere om hvordan

Kun 6,7 % på EOK får mere end minimumssatsen

Lærlinge | Forbundets ungdomskonsulent har gennemgået indberetningerne for lærlingeløn til lønstatistikken. Tallene taler deres tydelige sprog: alt for få lærlinge på elektrikeroverenskomsten får mere end minimumssatsen.
Ser man på alle overenskomster, er tallet heldigvis mere positivt, hvor 13 % får mere end mindstebetalingen.
Se alle tallene

Ny app og kampagne skal forebygge stød

Billede viser forsiden af powerpoint
Elulykker | Sikkerhedsstyrelsen står i samarbejde med Dansk El-Forbund bag stød-kampagne målrettet lærlinge. Kampagnen består bl.a. af app'en "Sikker el", quiz, vejledninger og videoer. Selvom lærlinge er målgruppen, er materialet relevant for alle, som arbejder med el.
Læs mere om kampagnen
Logo for forskningsprojektet Følger efter elulykker

Følger efter elulykker

DEF Østjylland, stød-offer Peter Kruse Rasmussen og seniorforsker Karin Biering var torsdag 10. december i P4 Østjylland for at fortælle om de alvorlige konsekvenser ved elulykker. Indslaget blev fulgt op af Sikkerhedsstyrelsen.

> Hør indslaget om elulykker (3 min.) – starter efter sangen

> Hør indslaget med Sikkerhedsstyrelsen (4 min.) – efter sangen

> Læs Peter Kruse Rasmussens historie i Elektrikeren 3/2019

Ferieplanlægger opdateret

Billeder viser hånd som skriver i kalender
Ferie | Ferieplanlæggeren fra Viden på tværs udviklet for KL, RLTN og Forhandlingsfællesskabet er blevet opdateret. Brug den til at få et enkelt og vejledende overblik over, hvor meget ferie du har ret til.
Er du ikke ansat i region/kommune, så vær opmærksom på, at optjeningen af "den sjette ferieuge" adskiller sig fra øvrige overenskomster – du skal altså se bort fra de +5 dage.
Prøv ferieplanlæggeren på vpt.dk
Lokal­afdeling
Ungdom
Mit DEF
Kontakt
A-kasse

DANSK EL-FORBUND

Nyropsgade 14
1602 København V
Tlf: 33 29 70 00
def@def.dk

Se webversion
Følg Dansk El-Forbund på Facebook
Besøg def.dk
Følg Dansk El-Forbund på LinkedIn