Copy

Kære <<First Name>>

Marts betyder både satsstigninger og lønforhandlinger. Skal du til at forhandle løn, så har vi gode råd til at komme i gang.

Støv er et problem på mange arbejdspladser. Forbundssekretær Lene Christiansen giver en introduktion til, hvordan I kommer i gang med håndteringen af støv.

Og så sætter forbundets advokat fokus på digital adfærd: i nogle tilfælde kan opslag på sociale medier nemlig få betydning for dit ansættelsesforhold.

God læselyst!

Skal du også forhandle løn?

Illustration: Sune Frantsen
Lønforhandling | Det er en udbredt tradition, at de årlige lønforhandlinger starter omkring 1. marts. Her er forslag til, hvordan du kommer i gang. Og så husk, at også jeres lærling bør kunne mærke, hvis det går godt i virksomheden.
Kom i gang med forhandlingen

Nye satser pr. 1. marts

Fra marts stiger betalingssatserne. Det gælder bl.a. overarbejde, mindstebetaling ved timeløn og lærlinge.

Her er samlet betalingssatser for de største overenskomster:

> Betalingssatser for Elektrikeroverenskomsten
> Betalingssatser for Industriens overenskomst

Er du omfattet af en anden overenskomst, kan du finde din overenskomst her:

> Øvrige overenskomster på def.dk

Er støv et problem på din arbejdsplads?

Fysisk arbejdsmiljø | Støv er det overordnede navn for små faste partikler med en diameter på mindre end 0,5 millimeter og er et problem på mange arbejdssteder. Generelt er det usundt at indånde støv, og noget støv er direkte sundshedsskadeligt.
Læs mere og find vejledninger

OK21: Kommentarer til forliget

Stat | Ønsket om udsættelse af forhandlinger i en svær tid blev ikke en realitet, og dette gav en lidt rodet opstart. Men vi nåede i mål med kravene. Og efter forliget blev præsenteret, er organisationsforhandlingerne nu i gang.
Læs hele kommentaren

Har jeres arbejdsmiljøindsats brug for et tilskud?

Ikon for arbejdsmiljøArbejder du i en privat virksomhed med færre end 50 ansatte, så kan I fra slutningen af marts 2021 og frem til udgangen af 2023 søge tilskud til igangsætning af forebyggende arbejdsmiljøtiltag:

  • Rådgivning fra autoriserede arbejdsmiljørådgivere
  • Sundhedsfremme via fysisk træning i arbejdstiden
  • Leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler

Der er 100 mio.kr. i puljen hvert år, og der kan maksimalt modtages 500.000 kr. i støtte pr. projekt svarende til 80 % af udgifterne.

Så har du en god idé til forbedring af arbejdsmiljøet på din arbejdsplads, så tag fat i din mester og fortæl om denne mulighed.

Læs om puljen på AT's hjemmeside

Pas på, hvad du lægger på de sociale medier

Billede viser mand med telefon i hånden
Digitalt | De fleste af os er på sociale medier. Men du skal være opmærksom på, hvad du lægger op, hvis det vedrører eller involverer din arbejdsgiver: selvom du gør det privat, kan det få betydning for dit ansættelsesforhold.  
Læs artiklen

Følg med i forhandlingerne

Logo for OK21-kampagne
OK21 | Følg med i forhandlingerne om de offentlige overenskomster på forbundets OK-site. Vi lægger løbende materialer og nyheder på sitet relevant for dig som medlem. Se forhandlingsforløbet, prøv quizzen og klik dig igennem historien.
Besøg okdef.dk
Lokal­afdeling
Ungdom
Min side
Kontakt
A-kasse

DANSK EL-FORBUND

Nyropsgade 14
1602 København V
Tlf: 33 29 70 00
def@def.dk

Se webversion
Følg Dansk El-Forbund på Facebook
Besøg def.dk
Følg Dansk El-Forbund på LinkedIn