Copy
Nieuwsbrief Huizer Museum - 1/2017
View this email in your browser
TheePotterij t/m 6 mei 2017
Een verbinding tussen gisteren en vandaag. Tussen vakman-schap en trend en tussen hardware en software. Dat is waar de tentoonstelling TheePotterij in het Huizer Museum voor staat. We tonen highlights uit de Huizer aardewerkindustrie: Potterie de Driehoek. Daarbij ligt de focus op theepotten en theekopjes en wordt duidelijk dat de ontwerpen uit deze fabriek een stevige stempel hebben gedrukt op het Design dat lange tijd in Nederland op tafel stond. De objecten vertellen elk een spannend verhaal en zijn absolute collector's items. 
Voor de echte Huizers is TheePotterij een feest der herkenning. Op de levensgrote portretten zijn niet alleen de aardewerk-procedées te zien, maar ook de vakmensen die vrienden, buren of familie waren. Potterie de Driehoek in Huizen: 1935 - 1987.

Thee: dé drank van 2017 !
Theepotten en theekopjes kunnen natuurlijk niet zonder thee. Na een periode van desinteresse (2e helft 20e eeuw) heeft het publiek de thee weer herontdekt. In het Huizer Museum is er elke maand een thee-thema en elke week de Thee van de Week. Donderdags is er een gezamenlijk thee-uurtje (15.00u) om samen te genieten van thee van Arthur Tuytel en theeverhalen. Dus: laten we samen theedrinken. 
  • Februari: Chinese Thee
  • Maart:  Thee uit Turkije/
    Marokko/Nepal/Japan
  • April: India/Taiwan/SriLanka

BIJZONDERE GASTEN in het museum!

21 januari: Lenie Bos, kunstenares, ontwerpster, schrijfster. Vandaag trakteert ze ons op theepot-verhalen. Hoe werden ze ontworpen en met welk vakman-schap werden ze gemaakt? Het proces bij Potterie de Driehoek is bijzonder informatief en illustratief. Kortom: een boeiend verhaal. Aanvang 14.30u. Entree € 5,-. MK-houders gratis.

4 februari + 8 april: Hans Walther leidt een Animatieworkshop voor kinderen. Hij is als filmeditor en regisseur o.a. bekend van de film Sprookjesboom en Pim & Pom. Nu werkt hij aan een tv-serie over Nijntje en maakt in het Huizer Museum met kinderen een animatiefilm met als hoofd-personen een theepot en theekopjes. Deze workshop is uniek om mee te maken. Aanvang 14.30u. Deelname € 5,-. Leeftijd, van ca 8 tot 12 jaar. Vol = Vol! (aanmelden: 035 5250223)

11 februari: Karel Thieme, de beste theeproever van Nederland. Hij stelt een uitgelezen thee assortiment samen voor Salon de Thé Arthur Tuytel en voor theesommeliers in luxe hotels. Vanmiddag onthult hij in het museum de geheimen van thee. Wat is thee, hoe keur je thee, hoe proef je én hoe drink je thee nu echt. En dat is volgens hem heel iets anders dan een "bakkie slootwater". Een unieke voordracht. 
Aanvang 14.30 uur. Entree Museum € 5,- / MK gratis.
Lezing: € 2,50. (aanmelden: 0355250223)

Bertha Thoe Schwartzenberg & Marie-Therèse Mentink
Een ode aan de vrouw in kunst en de vrouw achter de kunst. Het Huizer Museum zoomt in op 2 markante kunstenaressen die precies een eeuw van elkaar verschillen. In 1917 stond de Gooische beeldhouwster Bertha Thoe Schwartzenberg aan de start van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Haar werk is sterk figuratief en uiterst gedetailleerd. In 2017 baart de Huizer kunstenares, Marie-Therèse Mentink, opzien met haar kleurrijke impressies van vrouwen. Abstract, verbeeldend en de fantasie prikkelend. Deze duopresentatie laat ook een tijdsbeeld zien, van vrouwen en kunst in verschillende Gooische milieus. Te zien vanaf Juni 2017.
Nieuw in de Museumwinkel...

Huizer beeldjes van Trudi Voskuilen. Trudi schildert en boetseert als autodidact. Haar schilderijen zijn figuratief en kleurrijk. Boetseren doet ze sinds 2012 en ze is gefascineerd door het thema Mens. De beeldjes zijn leuk geprijsd.
Theepotten en theekopjes.... anders dan anders. Voor Upservies is een theepot niet zozeer om thee uit te schenken, maar eerder om licht mee te verspreiden als hanglamp. Of trakteer de vogels op uw balkon of in de tuin eens op hun winterse "kopjes thee"! Deze leuke ontwerpen zijn tijdens TheePotterij te koop in het museum.
      

HuizerMuseum
Achterbaan 82
1271TZ Huizen
035 5250223

 
Openingstijden

Tot 31 maart 2017:
di - za: 13.30 - 17.00 uur
Vanaf 1 april 2017:
di - za: 10.00 - 17.00 uur


Agenda

21 januari  14.30u  
Lenie Bos over theepotten
11 feb  14.30u  
Karel Thieme over thee
16 feb  15.00u  
Adrie's Huizer Theeuurtje
10 mrt  14.00u
Theemuts breien/Granny's
7- 18 mrt TheePotterij SALE

Wandelingen

za - 11 feb 14.00u Oude dorp
za - 11 mrt 14.00u Oude dorp
za - 8 apr  14.00u Wijg. Kooij
Start en einde bij Huizer Museum; deelname € 4,- pp.

KinderAtelier 

za 04 feb  14.30u
Animatiefilm & theekopjes
za 18 mrt  14.30u
Aquarelleren & theezakjes
za 8 april  14.30 u
Animatiefilm & theekopjes


Arthur Tuytel Thee & Chocolade

Voor TheePotterij heeft het Huizer Museum een selectie bijzondere thee en chocola gehaald bij Arthur Tuytel uit Papendrecht. Een jong bedrijf met een passie voor originele en creatieve producten.Naast hun mooie, eerlijke chocolade, patisserie en ijs is er een uitgelezen collectie thee, samengesteld door thee-expert Karel Thieme. In het land geven ze workshops en master-classes over chocolade en thee. Nu, in het museum is hun thee te proeven én te koop!

VRIENDEN van 't Huizer Museum

Bent u al donateur van ons Museum? Steun ons svp met een bedrag van € 20,- of meer per jaar. Daarmee helpt u ons het Huizer cultureel erfgoed te vergaren, bewaren en te presenteren. 
Als dank bent u van harte welkom bij  o.a. openingen van nieuwe exposities. Ook ontvangt u elk jaar een overzicht van gerealiseerde projecten.
Word ook Vriend!

Scholieren welkom!
Het Huizer Museum heeft weer nieuwe materialen en programma's ontwikkeld voor het basisonderwijs. Bezoekende scholieren waren in 2016 heel enthousiast. Dus we hopen in 2017 op nog meer LO en VO schoolbezoeken. 


Gevangen Wind
Huizer streekroman 
van Janine van der Hulst 
 Na zich verdiept te hebben in het leven van vissers en venters aan het begin van de 20e eeuw, debuteerde Janine in 2013 met de historische roman Lieve Hart! Nu is er haar 2e roman, een vervolg op nr 1. Beide romans bevatten historische feiten aangevuld met fictie. 
Copyright © HuizerMuseum 2017

Je kunt contact met ons opnemen per mail::
receptie@huizermuseum.nl 

Aanmelden voor de Huizer Museum Nieuwsbrief kun je HIER.
Afmelden voor de het Huizer Museum Nieuws kun je HIER


This email was sent to monica@ga-com.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HuizerMuseum · Achterbaan 82 · Huizen, NL 1271TZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp