Copy
Humsternet, glasvezel voor het buitengebied
View this email in your browser
Humsternet samen voor glasvezel

Beste volgers van Humsternet.

 

Vorig najaar hebben we met jullie afgesproken dat we ons weer zouden melden als er ontwikkelingen zijn op het gebied van snel internet en/of glasvezel. Dat is nu het geval.

Zoals jullie ook al in de media hebben kunnen vernemen is er van alles aan de hand.

1. Vorige week hebben de meesten van jullie (alleen de witte adressen) een kaart in de bus gehad om  voor 12 juli in te schrijven bij Snel Internet Groningen. Dit aanbod is afkomstig van Rodin / Provincie Groningen. Ervaringen in Noord Groningen leren dat het hierbij in veel gevallen niet gaat om glasvezel maar om een straalverbinding.

2. Humsternet is benaderd door GlasDraad. GlasDraad is van plan om de hele gemeente Westerkwartier met uitzondering van de grote kernen (boven 500 aansluitingen per kern) in 2020 van glasvezel te voorzien. Wij kennen inmiddels alle ins en outs van dit plan, wat naar buiten komt als er een convenant is met de gemeente Westerkwartier. Dat zal naar verwachting nog twee weken duren.

3. In het zuidelijk deel van de gemeente Westerkwartier is Westerglas bezig om een coöperatie op te richten, met als doel het buitengebied van glasvezel te voorzien. Wanneer dit initiatief van start gaat is nog niet helder.

Vooropgesteld, Humsternet heeft geen belangen bij welke partij dan ook, wij zijn onafhankelijk en zullen alle plannen objectief beoordelen. De volgende criteria zijn daarbij leidend:

- Wij steunen alleen plannen die glasvezel tot in de woning aanleggen. Geen straalzenders.

- Wij willen dat iedereen in het buitengebied en de kernen glasvezel krijgt aangeboden.

- Wij willen duidelijkheid wanneer er aangesloten wordt.

- Keuzevrijheid van provider en concurrerende tarieven zijn voor ons belangrijk. Een open netwerk geeft scherpe tarieven.

Als alles duidelijk is, mogen jullie van ons een duidelijk advies verwachten.
Dit om te voorkomen dat de komende tijd we allemaal een verschillende keuze maken. En uiteindelijk geen enkel aanbod aan het vereiste percentage komt om daadwerkelijk te gaan aanleggen. Daar heeft niemand belang bij, dat moge duidelijk zijn.

Ons advies nu:

Wacht tot er meer duidelijk is. Ga nog geen definitieve verplichtingen aan voor alles helder is. Ga naar informatiebijeenkomsten, laat je voorlichten. Wees kritisch.

Binnenkort horen jullie meer van ons, met vriendelijke groet,

Rudolf Feitsma, Peter Kremer, Bauke de Vries, Johanna Meindertsma, Louis de Jonge, Hans Reinders

Copyright © 2019  HumsterNet, Nieuwsbrief 5,   Alle rechten voorbehouden. 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Humsternet · Jensemaweg 3 · Oldehove, Gr 9883TH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp