Copy
Nyt om sommerhuskloakering i Odsherred.
14. juli 2021
Åbn i internetbrowser
Status på Hønsinge Lyng
Selve kloakeringen er afsluttet i området, og reetableringen er ved at blive færdiggjort. Hen over sommeren er der to medarbejdere fra Per Aarsleff A/S i området, der arbejder med støbning omkring nogle af de pumpestationer, der er placeret i vejene.
Kontakt til Per Aarsleff A/S
Kontoret på Zentas Vænge holder sommerlukket. Vagttelefonen er først åben igen, når kontoret starter op i august. Har du brug for at komme i kontakt med Aarsleff i løbet af sommeren, kan du kontakte dem på: borgerhenvendelser@aarsleff.com
Tilslutningsbrev sendt ud i juni-juli 
Seneste runde af tilslutningsbreve er sendt ud her i juni og juli. Det er meget vigtigt, at man ikke tilslutter sig kloakken, før man har modtaget et tilslutningsbrev fra Odsherred Forsyning. 

De ejendomme, der endnu ikke har modtaget tilslutningsbrevet, har ikke mulighed for at få ledt deres spildevand helt til Højby Renseanlæg. Tilsluttes man før tid, kan det resultere i, at der sker en ophobning af spildevand på terrænet i de lavtliggende områder.

Ikke tilslutningsbrev til alle endnu
Der er områder i Hønsinge Lyng, der ikke har fået tilslutningsbrev i denne runde. Det er, fordi el-selskabet endnu ikke er færdig med at udføre deres arbejde i området. Det drejer sig om følgende veje:

Hellasvej
Apollovej – nr. 4, 6, 8, 10-25
Skjoldsvej
Bjarkesvej
Lundebakken
Lillemosevej
Lyngtoftevej
Roarsgård
Birkeengen
Kinimondsvej
Nykøbing Slagelsevej
Nørregårdsvej – nr. 1, 2 og 3
Barringgårdsvej – nr. 5
Skovlyvej – nr. 18 og 20

Vi forventer, at el-selskabets arbejde bliver udført i juli, og at pumperne så kommer i drift, når driftsfolkene er tilbage i løbet af august.
Sommerhuskloakeringen frem til 2024 
Ud af Odsherreds 26.000 sommerhuse er 5.000 kloakeret. I perioden 2021-2024 kloakerer vi yderligere 1200.

Det næste sommerhusområde, der står for tur er Vig Lyng Nord. Her starter Aarsleff op midt i august. På kortet herunder kan du se de aktuelle områder for perioden september 2021-juli 2024. 

I uge 28-29 får alle sommerhuse i de tre områder en brochure om sommerhuskloakering. Brochuren beskriver sommerhuskloakeringen, processen og praktikken. 

 

Infomøder torsdag den 12. august 
Vi har sendt invitationer ud til to infomøder, der begge bliver afholdt torsdag den 12. august i Asnæs Forsamlingshus.

1. infomøde kl. 17 er for ejere af ejendomme på:
  • Vestergårdsvej
  • Vesterengen
  • Vestervænget
2. infomøde kl. 18:30 er for ejere af ejendomme på:
  • Fuglebæksvej
  • Toftevej
  • Syrenvej nr. 54, 56, 62, 64 og 72 
  • Martin Lyngesvej nr. 5, 7B, 9 og 11
Brevet er sendt til hjemmeadressen, så husk at tjekke postkassen.
Har du ikke mulighed for at deltage, kan du et par dage efter infomødet læse præsentationen på vores hjemmeside. 

Tilmeldingsfrist
Torsdag den 5. august er sidste frist for at tilmelde sig infomødet til Kundeservice på tlf. 70 12 00 49 eller på info@odsherredforsyning.dk
Husk at oplyse os om dine kontaktoplysninger, så vi kan kontakte dig om nødvendigt. 
Skelbrønde er til spildevand – ikke regnvand
Mindst otte pumpestationer ved Højby Lyng har været ekstremt belastet hen over weekenden i uge 27. Belastningen skyldes dels mængden af regnvand, og dels at nogle grundejere løfter dækslerne af deres skelbrønde for at få regnvandet til at sive væk ad den vej. Det er ulovligt at lede sit regnvand væk via skelbrønden.

Skelbrønde er kun beregnet til spildevand, ikke regnvand. Når nogle kanaliserer deres regnvand fra grunden til skelbrøndene, bliver både pumpestationer og renseanlæg voldsomt belastet. De kan ganske enkelt ikke følge med mængden af vand.

De tre pumpestationer, der har været mest belastet, er Åvej og Mælkevejen på Højby Lyng og Gøgehaven ved Ellinge Kohave.
Som grundejer har man både pligt og ansvaret for at håndtere regnvandet på sin grund, og det kan man f.eks. gøre via en faskine, et regnbed eller blot en lavning i græsplænen. 
Træer og buske med vokseværk
Når beplantningen med tiden både er blevet høj og også breder sig til siden, så er det nødvendigt at beskære træer og buske, så både maskiner og mandskab kan komme frem. Beplantningen må ikke rage ud over vejskel. 

Området bliver gået systematisk igennem forud for opstarten af sommerhuskloakeringen, og dér, hvor beskæring er nødvendig, bliver der sat en pæl med gul spids. Efterfølgende bliver beplantningen beskåret. Hvis du ønsker en mere forsigtig klipning, så er det nu, at du som grundejer skal en tur i haven for at udføre dette.
Hjælp os med at komme frem
Ikke alle får klippet alt det grønne. Derfor har vores mandskab brug for din hjælp.

De vildtvoksende træer, hække og buske betyder, at vores chauffører nogle steder har svært ved at komme frem på vejene, når de skal tømme septiktanke ude ved sommerhusene. Det samme gælder for skraldevogne og udrykningskøretøjer. 

Så er du husejer, så sving gerne grensaksen her hen over sommeren. En god beskæring giver frit udsyn, adgang og glæder alle.
 
Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet.  
Det glæder os, at du vil læse med, når vi udsender
nyheder om sommerhuskloakering. 

Vi ønsker alle en rigtig fin sommer.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Odsherred Forsyning A/S, Alle rettigheder forbeholdes