Copy
Se nyhedsbrevet i din browser
Nyhedsbrev #10/2019
Velkommen
Velkommen til året sidste nyhedsbrev. Bestyrelsen håber, at alle havde en god jul.
Som traditionen byder, er det ved årets afslutning, tid til at se tilbage på året der gik.
2019 har været et år med stor aktivitet og mange spændende oplevelser.
Det kan glædeligt konstateres, at foreningen er i fortsat vækst, idet vi i 2019 har haft en flot medlemsfremgang på 108 medlemmer. Foreningen tæller i dag 335 medlemmer.
Årets Grønnedalsfest blev afholdt på Hotel Årslev Kro med godt 70 tilmeldte. En skøn fest, hvor der var forskellig underholdning og godt humør. Det var også her, vi offentliggjorde udgivelsen af to skønne bøger fra Grønnedal, nemlig "Grønnedal - et tilbageblik" og "Nordbogårde og eskimobopladser omkring Grønnedal". Der er blevet taget godt imod disse to bøger. Dette er et konkret bevis på foreningens arbejde, for at bevare fortællingen om Grønnedal.
I perioden 25. juli - 22. august, blev der afviklet to Gensynsrejser til Grønnedal. I disse rejser deltog i alt 37 personer. Af tilbagemeldingerne fremgår det tydeligt, at deltagerne havde en fantastisk rejse med mange uforglemmelige oplevelser. I Grønnedal blev vi taget godt imod af de to stationsvagter, og gensynet med Grønnedal var ganske overvældende for mange. 
Den 1. august afholdte vi "Grønnedal i Tivoli", som blev afholdt i forbindelse med "Grønland i Tivoli". Et skønt arrangement med godt 30 deltagere.
Igennem 2019 har vi løbende indsamlet dokumenter (Dalposten m.v.), film og billeder. Disse vil indgå i foreningen historiske arkiv.
Vi har i 2019 desværre fået den triste besked, at tre af vores medlemmer, er gået fra borde. Æret være deres minde.
2020 står for døren, og det bliver spændende at se, hvad det nye år bringer. På programmet står Grønnedalsfesten d. 21. marts, som faktisk er både en 35- og 60 års jubilæumsfest, "Grønnedal i Tivoli" d. 1. august og Grønlandsrejse til Diskobugtområdet i perioden 6. - 18. august med 20 deltagere. Herudover fortsætter i indsamlingen af historisk materiale fra Grønnedal.

Godt nytår til alle
 
Indhold:
• Velkommen til nye medlemmer
• Grønnedalsfest 2020
• "Ny" hjemmeside
• Bøger
• Indsamling af historisk materiale
• Kontingent 2020
Støt Grønnedalsforeningen - BLIV MEDLEM!
Nyhedsbrevets billede viser HVIDBJØRNEN og TULUGAQ i havnen i Grønnedal
Velkommen til nye medlemmer
Det er skønt, at konstatere en fortsat fremgang i medlemstallet. Det er en bekræftelse på, at vi går i den rigtige retning. Der er fortsat plads til mange flere.
Vi er glade for at kunne byde velkommen til følgende nye medlemmer:

• Karl G. Svensson (1968-74)
• Søren Munksgaard (1987-88)
• Claus Jensen (1978-81)
• Rissa Buch (1976-79)
• Karl Anker Kristensen (1972-73)
• Mette Kjeld Pedersen (1956-70)
• Knud Danielsen (1952-53)
• Peter Vingaard Larsen (1972-73)

Velkommen om bord :-)
Foreningen tæller nu 335 medlemmer.
Grønnedalsfest 2020
GRØNNEDALSFESTEN 2020 er også en jubilæumsfest. Vi fejrer faktisk to jubilærer - henholdsvis et 60- og 35-års. Det er 60 år siden de første uofficielle sammenkomster startede, og 35 år siden Grønnedalsforeningen blev oprettet.
Festen afholdes lørdag d. 21. marts 2020 på Frederik VI's Hotel ved Odense. Da vi igen i år har fået forhandlet os frem til en god pris, kan vi holde samme lave egenbetaling som de forrige år. Vi håber, at rigtig mange sætter kryds i kalenderen på denne dato og deltager.
Traditionen tro starter vi med generalforsamling efterfulgt af foredrag med et aktuelt emne og derefter festbuffet med hyggelligt samvær.
Vi arbejder på, at få musikalsk underholdning til festen. Mere om det senere.
Mange har bl.a. på Facebook tilkendegivet deltagelse, men for at kende behovet indkvartering, spisning m.v., har vi behov for at få oplyst dit/jeres behov for overnatning (enkelt- eller dobbeltværelse). Det er også muligt at ankommer fredag.
Du/I anmodes derfor om, at tilmelde jer Grønnedalsfesten på linket nedenfor.
Der er allerede tilmeldt 57 personer til dette brag af en fest.
Foreningen har modtaget nogle donationer/effekter (4 caps samt 3 bøger om Arsukfjorden - 3. udgave). I f.m. Grønnedalsfesten vil der være lodtrækning blandt deltagerne om disse flotte donationer. 
Hvis der blandt vores medlemmer, er nogen, som kunne ønske at bidrage med præmier til Grønnedalsfesten, kan besked sendes til info@groennedalsforening.dk
Læs mere og tilmeld dig Grønnedalsfesten
Se invitation og egenbetaling for deltagelse
Se tilmeldte her
"Ny" hjemmeside
Foreningens hjemmeside har fået et nyt "look". Det nye design åbner op for flere muligheder. På medlemssiden, er der kommet en søgefunktion, så det er muligt bl.a. at finde medlemmer fra en specifik årgang m.v. Der vil også blive særlige medlemssider, hvor det kun er medlemmer af foreningen, der har adgang. Medlemssiderne vil blandt andet indeholde foreningens historiske dokumenter (Dalpost, artikler m.v.), billedgalleri og film.
Vi indfører dette tiltag, idet vi anvender en del ressourcer på at indsamle og bearbejde dolkmenter, billeder og film, hvorfor det skal være bidragsyderne (medlemmerne), som skal være adgangsberettigede. Dette er således én af fordelene ved at være medlem af Grønnedalsforeningen.
Når login-funktion og medlemssider er klar, vil medlemmer få oplyst, hvordan man får adgang til disse sider.
Hjemmesiden er under fortsat udbygning, og der vil komme flere relevante emner på siden. Så besøg hjemmesiden regelmæssigt.
Vi håber, at I synes om den "nye" hjemmeside.
Gå til hjemmesiden
Bøger
Der har været en god efterspørgsel på de to bøger om Grønnedal. Der er kommet mange flotte tilbagemeldinger om de enkelte beretninger, herunder om begivenheder, som man ikke var klar over havde fundet sted.
Husk at du som medlem får bøgerne til en særlig pris, da foreningen har givet tilskud til udgivelsen.
Prisen for "Grønnedal - et tilbageblik" er kr. 275,-
Prisen for "Nordbogårde og eskimobopladser omkring Grønnedal" er kr. 145,-
Da foreningen giver tilskud til bogen, er medlemsprisen h.h.v. kr. 100,- og kr. 50,-.
Husk at angive, at du er medlem af foreningen ved bestilling. 
Bøgerne er et absolut must for alle Grønnedalsinteresserede.
Læs mere og bestil her
Indsamling af historisk materiale
Foreningen har allerede modtaget flere eksemplarer af Dalposten. Vi har med sikkerhed den største samling af denne unikke avis.
Af andre interessante ting vi har modtaget, og som vil kunne findes på medlemssiderne, er et filmklip, hvor en af de første til at være tjenestegørende (telegrafist) i Grønnedal, fortæller om den første tid. En beskrivelse af Grønnedalsrevyerne  fra 1969 - 1975 flere fotoalbum m.m.
Vi er altid på udkig efter billeder, dokumenter m.v. fra Grønnedalstiden. Skulle du ønske at bidrage med billeder, film, dokumenter eller andet, så hører vi meget gerne fra dig.
Kontakt foreningen på info@groennedalsforening.dk
eller på mobil nr.: 2132 1267
Kontingent
Et nyt år betyder også, at det er blevet tid for indbetale kontingent.
Som medlem af Grønnedalsforeningen er du med til at støtte foreningens arbejde. Det giver dig samtidig en masse fordele som f.eks. mulighed for at deltage i foreningens aktiviteter, købe forskellige effekter til en særdeles favorabel pris, få adgang til dokumenter, billed- og filmarkiv m.v.
Årskontingentet på kr. 150,- bedes indbetalt senest d. 31. januar 2020 via Mobilepay (86016) eller på foreningens konto i Sparekassen Vendsyssel (reg.nr.: 9070 – kontonr.: 0000103128).
Det er vigtigt, at du oplyser medlemsnummer af hensyn til kassereren.
Ved indmeldelse i november eller december 2019 gælder kontingentbetalingen også for 2020.
Vi er meget taknemmelige for den store opbakning til foreningen - TAK.
Videresend gerne denne mail til andre,
som måtte have interesse for indholdet og Grønnedal.
Copyright © 2019 Grønnedalsforeningen, Alle rettigheder forbeholdesOpdater dine oplysninger eller afmeld nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp