Copy
Se nyhedsbrevet i din browser
Nyhedsbrev #8/2019
Velkommen
Så er Gensynsrejserne til Grønnedal gennemført med stor succes. Planlægningen af Grønlandsrejse til Diskobugten 2020 er allerede startet, ligesom Grønnedalsfesten med generalforsamling er kommet på plads. Læs mere om dette i nyhedsbrevet.

Indhold:
• Velkommen til nye medlemmer
• Grønnedal i Tivoli
• Gensynsrejse 2019
• Grønnedalsfest 2020
• Rejser med Grønnedalsforeningen
Støt Grønnedalsforeningen - BLIV MEDLEM!
Nyhedsbrevets billede viser Stationsområdet ned mod havnen
Velkommen til nye medlemmer
Vi er glade for at kunne byde velkommen til følgende nye medlemmer:

• Ebbe Pedersen
• Erling Lorentzen
• Per Herholdt Jensen
• Thor Troest
• Hanne Roed Ditlevsen
• Dorte Skrydstrup Nielsen
• Claus Møller

Foreningen tæller nu 312 medlemmer.
Grønnedal i Tivoli
Torsdag d. 1. august afholdte foreningen "Grønnedal i Tivoli". Der var en flot tilslutning, idet 32 personer deltog i spisning og hygge med fortællinger om tiden i Grønnedal. Der var også en gave til alle deltagerne i form af nøglering, pins m.v.
Den 1. august 2020 vil foreningen atter afholde "Grønnedal i Tivoli". Arrangementet er åbent for alle Grønnedal'ere.
Gensynsrejse til Grønnedal 2019
Årets Grønlandsrejser - Gensynsrejse til Grønnedal - er afsluttet. På begge rejser var vejret med os, og alle planlagt aktiviteter blev afviklet efter planen. Faktisk blev der længere tid i Grønnedal end planlagt, idet det var muligt t komme til Grønnedal allerede torsdag og afgå tirsdag.
Rejserne startede med ophold og sightseeing i Narsarsuaq, herunder besøg i Qassiarsuk (Erik den Rødes boplads. Hold 1 havde dog til at starte med en tur til Kangerlussuaq. Herefter fulgte en skøn sejlads til og ophold i Narsaq med udflugter i området bl.a. til Tvillingebræen. Så fulgte en sejlads til Hvalsø Kirkeruin (den bedst bevarede ruin fra Nordboernes tid) og ophold i Qaqortoq (Julianehåb). Herfra blev der gennemført en sejlads til de varme kilder, og mulighed for at bade, mens isfjeldene drev rundt ude i fjorden. Der blev samtidig provianteret inden turen fortsatte mod Arsuk og Grønnedal. Efter kort tid i Arsuk fortsatte turen i jolle til Grønnedal. I Grønnedal blev der tid til vandreture i området (Laksebunden, Brættet, Bratten, Langesø, Grønnedalshytten, Ivittuut m.v.) ligesom sejlads til Foxfaldet og Arsuk Isbræ var på programmet. Hvaler, sæler, harer, ræve og selvfølgelig moskusokser blev også set.
Grønnedal har ændret sig. Halv Tolv og Bjørne Sogn er væk. Øvrige bygninger er alle træbeklædte, men trænger til en kærlig hånd.
En stort tak til de to stationsvagter, Jens og Brian, for deres store imødekommenhed under opholdet.
En skøn tur, som har givet alle et minde for livet.
Grønnedalsfest 2020
Så er GRØNNEDALSFESTEN 2020 kommet på plads. Festen afholdes lørdag d. 21. marts 2020 på Frederik VI's Hotel ved Odense. Vi har fået et favorabelt tilbud, så vi kan holde samme lave egenbetaling som de forrige år. Vi håber, at mange sætter kryds i kalenderen på denne dato og deltager.
Traditionen tro starter vi med generalforsamling efterfulgt af foredrag med et aktuelt emne og derefter festbuffet med hyggelligt samvær.
Læs mere og tilmeld dig Grønnedalsfesten
Se invitation og priser
Se tilmeldte her
Rejser med Grønnedalsforeningen
Hvert år forsøger foreningen at arrangere en rejse til Grønland. Rejserne har til formål at styrke det social sammenhold samt at opleve Grønland på ny.
Vi forsøger at holde rejserne på et økonomisk fornuftigt niveau, hvorfor vi ofte er indkvarteret under vandrehjemslignende forhold. Dette giver også et meget større sammenhold på rejserne.
Her følger lidt opdate på nuværende samt kommende rejser.
PS: Rejserne er ved at være fyldt op, så har rejserne din interesse, skal du ikke tøve med at få dig skrevet på interesselisten.
2020: Rejse til Diskobugten

I 2020 planlægges på en 12-dages til Diskobugten, hvor vi tager til Aasiaat (Egedesminde), Qeqertarsuaq (Godhavn) og Ilulissat (Jakobshavn). Her vil der være mulighed for at se kæmpe isfjelde, hvaler og nyde den storslåede natur.
Antal af pladser er begrænset til ca. 16. Der er allerede tilmeldt 14 deltagere. Hvis antallet af deltagere bliver større, end der er plads til, oprettes venteliste, så der ved afbud kan blive fyldt op. Først til mølle princippet er gældende.
Læs mere om Diskobugtrejsen
2021: Rejse til Island og Østkysten

I 2020 planlægges på en 12-dages til Island/Grønlands østkyst. Vi rejser først til Reykjavik, hvor vi er nogle dage inden vi flyver til Kulusuk og sejler videre til Tasiilaq (Ammassalik). Her vil vi opleve den rå natur, som findes på Østkysten og tage på nogle spændende udflugter.
Antal af pladser er begrænset til maksimalt 20. Der er allerede tilmeldt 18 deltagere. Hvis antallet af deltagere bliver større, end der er plads til, oprettes venteliste, så der ved afbud kan blive fyldt op. Først til mølle princippet er gældende.
Læs mere om Østkystrejsen
Videresend gerne denne mail til andre,
som måtte have interesse for indholdet og Grønnedal.
Copyright © 2019 Grønnedalsforeningen, Alle rettigheder forbeholdesOpdater dine oplysninger eller afmeld nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp